fredag 30. april 2010

Mediene forandrer seg, det gjør vi også!

Nå som tiden flyr forandrer mediene seg hele tiden. Alt blir oppgradert, og ting får flere fuksjoner og slike ting. Jeg selv suns dette er veldig spennende! Jeg liker når det skjer nye ting. Vist ikke blir vi jo lei av alt det gamle.. Men det er morosamt å se hvordan vi også forandrer oss sammen med mediene. Ta feks mobil først. Vi fikk jo aldri mobil før vi var sånn 16 år før. Nå får jo barn sin første mobil allerede i 10 års alderen og kansje tideligere. Hva sjer med det? Vet en 10 åring hvordan man bruker en mobil da? Ikke vet jeg..
Men så over til nettverket. Nå bruker vi jo nesten ikke mobil eller tv i det hele tatt. Alt skjer på nettet. Vi ser filmer, tv serier, nyheter osv. Å vi kan til og me sende mellinger på nettet, og kommunisere med folk fra hele verden.

Media forandrer seg og vi følger med. Jeg tror en dag at tv kommer til å være ut. Mobilen tror jeg kansje kommer til å være lenge. Det er jo ganske nyttig. Men det kan bli rart å se en stue uten tv. Men det kan også bli ganske spennende å se at alle bruker data mye mer, og at alt foregår der. Vi kommuniserer med hverandre hele tiden, hvor enn vi er. Uten å være i nærheten av hverandre. Ganske kult, ikke sant?? :)

Paradise Hotel!

Ja nå har det seg slik at jeg ELSKER Paradise Hotel! Jeg lever meg skikkelig inn når jeg ser det, og det er så vidt jeg klarer å vente til neste episode. Jeg vet ikke helt hva som gjør at jeg er så opptatt av det. Men det må vell være noe med at alt er ekte. Det er ikke et skuespill. Vanlige personer som er sammen på et hotel.

Det er jo slik at alle lager sine meninger om de forskjellige deltakerne. Men en som har fått gjennomgå skikkelig er Victoria! Hun har sendt hjem alle de nermeste vennene sine på hotellet, og hun blir fremstilt som en veldig falsk og frekk jente. Dette er det jo ingen på hotellet som legger noe spesielt merke til. Men etter hvert forstår flere og flere det. Og det er jo akuratt det som gjør programmet så spennende!

Selve programmet er et spill. Det går ut på å ha en partner, og hver uke er det parsermoni. Da er det enten en gutt eller en jente for mye, noe som gjør at en blir sendt hjem. Det er alltid en som er uten partner i løpet av uka, og bor derfor på Solo rommet. Da gjelder det for denne personene å skaffe seg partner.

Det er skikkelig spennende å høre hvordan de tenker, hvilke planer de legger, og hva de er villig til å gjøre bare for en sum penger. Slik som Victoria som jeg nevnte, hun har jo overbevist flere av personene på hotellet om at de er bestevenner, og flere av guttene har blitt forelsket i henne. Når det er gjort, har hun sendt dem hjem. Det er et spill og hu spiller på en lur måte. Men det skaper store diskusjoner i media i dag. Hun har fått veldig mye kritikk pga ingen av de andre spillerene har spilt spille på denne måten. De har fått seg ekte venner og har ikke sendt ut falske signaler slik som Victoria.

Dette er et godt eksempel på hvordan media påvirker oss i dag. For de som kjenner Victoria fra før av vet kansje at det ikke er slik hun er i det hele tatt. Kansje er hun en super snill jente som har mange nære venner. Det vet vi ingenting om, vi har bare fått med oss den informasjonen vi har sett på tv.

Det er noen klare favoritter for alle. Men mine favoritter må bli Tine, Thea, Carl og Emil. De er som en firkløver som alltid holder sammen der inne. De er veldig morosamme, og jeg tror at de er mine favoritter kansje fordi jeg kjenner meg igjen på måten de er på?

Hva suns dere om Paradise? og hvilke favoritter har dere? :)

Symbolske Markører i hverdagen!

Alle vet veldig godt at vi ofte dømmer folk uten at vi egentlig har fått kjangsen til å bli kjent med personene. Bare ved å se hvilke klær vi bruker elle hvilken bil vi kjører kan vi lage vår egen mening om hverandre. Det ytre har mye å si om hvem du er, og det identifiserer oss.

Det er forskjellige navn for alle stiler i dag. Vi har sosser som bare går i sjokkfargede merkeklær. Så har vi emoene som er sinte og sure og bare går i svarte klær og hører på satan musikk. De kristne derimot bruker bare blomstrete søte kjoler og er like uskyldige som et nyfødt barn. Vi har alle våre egne meinger om de ulike gruppene vi tilhører.

Men kan vi verkeligen identifisere hverandre bare ved å se på hvilke klær vi bruker. Er det slik at alle emoer er sinte og sure? Og er det slik at alle sosser er høy på pæra og tenker kun på seg selv? Hva suns dere?