fredag 30. april 2010

Symbolske Markører i hverdagen!

Alle vet veldig godt at vi ofte dømmer folk uten at vi egentlig har fått kjangsen til å bli kjent med personene. Bare ved å se hvilke klær vi bruker elle hvilken bil vi kjører kan vi lage vår egen mening om hverandre. Det ytre har mye å si om hvem du er, og det identifiserer oss.

Det er forskjellige navn for alle stiler i dag. Vi har sosser som bare går i sjokkfargede merkeklær. Så har vi emoene som er sinte og sure og bare går i svarte klær og hører på satan musikk. De kristne derimot bruker bare blomstrete søte kjoler og er like uskyldige som et nyfødt barn. Vi har alle våre egne meinger om de ulike gruppene vi tilhører.

Men kan vi verkeligen identifisere hverandre bare ved å se på hvilke klær vi bruker. Er det slik at alle emoer er sinte og sure? Og er det slik at alle sosser er høy på pæra og tenker kun på seg selv? Hva suns dere?

1 kommentar:

Esteban Panza sa...

Bra. Du har et viktig poeng her. Dessverre er det slik at det første inntrykket av folk får gjennom synet.Noe som er med på å skape avstand.Det viktigste hos en person er det indre; hva en føler, tenker og sier. Men for å nå så langt må vi først bryte inntrykkene vi tilegner oss gjennom øyene, slik gir vi oss selv muligheten til å bli kjent med folk.