fredag 7. mai 2010

Alle har rett til å si det de mener!


Jeg sitter nå med noen tanker i hodet om hvordan verden var før. Jeg er glad vi er hvor vi er i dag. Vi har alle stemmerett etter å ha fylt 18 år. Og vi lever i et land med ytringsfrihet, noe jeg er veldig glad for! Hvordan skulle det vært om ingen av oss fikk lov til å være med å bestemme, og om ingen av oss skulle få si hva vi mente? en person kan jo ikke vite hva som er det beste for hele landet? Eller hva sier dere?

Vi i Norge får være med å bestemme i dag. Vi får fritt si hva vi mener, og er vi uenige får vi prate ut om det. Alle har rett til å si sine egne meninger, og alle får være med å bestemme! Personlig er jeg ikke så veldig intresert i alt som har med politikk å gjøre. Men jeg suns alikevell det er veldig viktig at de som faktisk bryr seg får si sine egne meninger. Så klart bryr jeg meg om hvordan vi skal leve i landet vårt, og hvilke lover vi skal ha. Men jeg er liksom ikke den typen som vil stå fremfor tusenvis av folk å kjempe for slike ting. Jeg velger heller og forholde meg til de personene som deler samme meninger som meg.

Kanskje jeg høres dum ut nå? Men tenk dere om.. Hilket stort kaos hadde vi hatt i landet dersom absolutt alle hadde like sterke meninger, og dersom alle var like villige til å kjempe for sine ting. Det hadde aldri endt bra. Derfor tror jeg det er bra at noen er litt mer tilbake. Jeg har endel meninger som jeg liker å dele med mine nermeste, men jeg stoler på kongen, og jeg stoler på de andre smartingene som sitter der oppe. Jeg tror at de vet veldig godt hva som er best for landet og folket. Og jeg vet at de hører på oss andre, og tar hensyn.

Hva suns egentlig dere om dette?

7 kommentarer:

Kristine sa...

Bra innlegg, men jeg er litt uenig i at vi "vanlige" mennesker i Norge får lov til å være med på bestemme hva som skjer i landet vårt. Det eneste som er opp til oss er hvilket parti som skal sitte på Stortinget, men hva de tar seg til og bestemmer har vi ingenting med, og det syns jeg blir litt for dumt. Ta f.eks. det me innvandrere. Jeg er helt klart for at de som faktisk har det vanskelig i hjemlandet sitt med krig og sult skal få lov å komme til Norge og få et bedre liv, jeg er også for det at mennesker fra andre land som vil flytte til Norge for å jobbe å starte et bra liv her skal få lov til å bo her. Men så har vi dem som kommer her og ikke gjør annet enn dårlige ting! Og vi skal kalle dem Nye Landsmenn?
Akkurat på slike punkter burde vi som er fra Norge og bor her få lov til å være med å bestemme, for det går faktisk utover oss!

Good work sess ;)

Tone Iren :) sa...

Jeg er forsåvidt enig i hva du sier, at det er bra at noen holder seg tilbake med meningene sine, for hvis alle skulle hatt supersterke meninger om alt som skjedde så hadde det blitt kaos, og jeg selv har heller ingen intresse å si til hele Norge, hva jeg tenker om ting, men barre den tryggheten at jeg har muligheten til det, gjør meg på en måte fri, altså, jeg kan hvis jeg vil!

Siv Helen sa...

Jeg er enig i at alle bør få si hva de mener, men at de bør begrense det til det som er relevant. Om alle hadde hatt veldig sterke meninger om en sak hadde det aldri blitt avsluttet. At du skriver at du er glad du lever i dag er veldig bra, det viser at Norge kan gå frem som et eksempel til andre land som ikke har kommet så langt med ytringsfrihet osv.
Hele innlegget var vedlig bra formulert :)

Anne Marthe Sjøen sa...

Ja, alle har rett til å si det de mener. Og det er bra! De landene som ikke har ytringsfrihet og demokrati har det nok ikke så godt som oss.
Og ja, det ville vært kaos om alle skulle ytre sine sterke meninger om et tema. Men når det gjelder politikk, er det vell derfor vi har valgt representanter fra hvert parti?

Ann Kristin sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Ann Kristin sa...

Ja, alle har rett til å si det de mener i landet vårt. Jeg er glad for at jeg lever i dagens samfunn i Norge. Tenk at vi som er 18 år nå får lov til å være med å stemme ved valg. Dette kunne vi ikke gjort om vi levde før 1913. Jeg er også veldig glad for at jeg får lov til å ytre mine meninger uten at det skal få konsekvenser, slik som i f.eks Kina. Der ble jo youtube og google sperret pga de mente at det kunne være med på å påvirke folk.

Esteban Panza sa...

Bra refleksjon Sesilie. Du er inne på viktige punkter og lagt vekt på en interessant del. Det er godt at vi bor i et samfunn der vi har folk som ønsker å stå frem for hva de mener er best for folket, og det er bra at ikke alle kan gjøre den jobben. Derfor har vi stemmerett, for at du skal velge det partiet eller politiker som passer best til dine synspunkter. Du velger hvem som skal representere deg og være din stemme inn i politikken.